New restaurant & pizzeria in Nova Gorica

    

Restaurant “Na žaru – Alla griglia”, located in the close proximity of Perla, Resort & Entertainment (the former Marco Polo restaurant), daily offers numerous gastronomic specialities from the Balkans, grilled steaks, pizzas, brunch and lunch. Welcome!

See the menuBook the table

LUNCH OFFER

From Monday to Friday you can also find delicious and affordable lunch offer in our restaurant.

Lunch (main course and salad or dessert) – 5 €
Lunch
(soup, main course, salad and dessert) – 7 €

CATERING – FOR AN UNFORGETTABLE EVENT

Spit-roasted suckling pig, dishes cooked under the bell (“ispod sača”) and other dishes from our offer are also available as catering for your events. Contact us by phone or email for more information.

TRY OUR SPECIALITIES

 • GOURMET MIXED PLATTER “NA ŽARU” for 2 (800 gr.)
  (1 stuffed pljeskavica, 2 chicken legs, 2 pork medallions, 2 spicy sausages, 4 cevapcici, 1 stuffed pork loin “vešalica”, side dish)
 • VEAL ČORBA (minestrone with meat)
 • STUFFED PLJESKAVICA (with ham and cheese)
 • CAESAR’S SALAD »NA ŽARU« (mixed greens, strips of chicken fillet, speck, slices of bread, cherry tomatoes, dressing, parmesan cheese

ABOUT US

With the desire to bring the experience we gained participating for several years at the biggest food and wine event in the northeast of Italy, the Gusti di Frontiera, to a higher level, in June 2019 we opened the restaurant and pizzeria “Na žaru – Alla griglia”, located near the Perla, Resort & Entertainment in Nova Gorica.

Our mission is to present you a rich selection of dishes that will enthuse you, so we invite you to read our menu below.

COLD STARTERS

Cold starter “Na žaru” – with or without meat

Kart prosciutto with cheese and olives

Tomato, mozzarella and basil

Beef tartare by Nemanja’s recipe

SOUPS

Beef soup with homemade noodles

Daily soup

Stew / “čorba” soup with veal meat

HOT APPETIZERS

Homemade gibanica salty pie with sesame

Breaded fried cheese with side dish

Shepherd’s cheese – house specialty

PASTA AND RISOTTO

SPAGHETTI, GNOCCHI, TAGLIATELLE, RISOTTO

with porcini, with chicken and cherry tomatoes, with Bolognese sauce, with carbonara sauce, with seafood, with vegetables

GRILLED DISHES

Gourmet mixed grill platter “Na žaru” for 2

Mixed grill platter “Na žaru” for 2

Grilled meat mix “Na žaru”

Stuffed pljeskavica (minced meat patty)

Čevapčiči by original Leskovac recipe (minced meat sticks)

Chicken leg

Pork ribs with kajmak

Pork loin “vesalica”

Stuffed pork loin “vesalica”

Pljeskavica “Gusti di Frontiera” (minced meat patty)

Pljeskavica (minced meat patty)

On request:
Spit-roasted suckling pig with side dish, Spit-roasted lamb with side dish, veal or lamb under the bell (“ispod sača”)

STEAKS AND FILLETS

Beef tenderlion “Na žaru”

T-bone steak

Rump steak with black pepper and sesame crust

Karadjordje steak (veal steak roll, stuffed with kajmak and breaded)

Wiener Schnitzel

Ljubljana steak (breaded steak, stuffed with ham and cheese)

Beef tagliata

FISH AND VEGETARIAN DISHES

Sea bream fillet

Sea bass fillet

SQUID – deep-fried with fries and tartar sauce, grilled, stuffed

Cheese and vegetables

Vegetarian plate

SALADS

Royal “Na žaru” salad

Caesar salad

Vitamin salad (vegetarian)

Shopska salad

Greek salad

Mixed seasonal salad

PIZZAS

Margerita

Classic

“Na žaru”

Vegetable

Karst

Seafood

Pizza with ingredients of your choice

Pizza for kids

SIDE DISHES

Baked new potatoes

Grilled potatoes

Fried potatoes (classic fries or slices)

Roasted potatoes

Grilled mixed vegetables

Sauces: kaymak, urnebes (white cheese with chili peppers), ajvar (roasted red pepper sauce), mustard, tartar and tržaška sauce (olive oil, garlic, parsley)

Roasted chilli peppers

Prebranac (baked beans)

Lepinja bread or tortilla

DESSERTS

Cheesecake

Baklava

Pancakes by Nemanja’s recipe

Tiramisu

THEY SAID ABOUT US:

Beautiful place, great food, nice atmosphere.

Danijela Nikolic

Čisto,urejeno, hrana za 10, svetovno. Pridem spet ziher.

Amela Amela

Excellent food and ambience !! Recomendend it for a great lunch or dinner.

Luis Alfredo Yanes

Prva liga prava domača balkan kuhinja i još mnogo toga

Sale Janković

Ristorante con autentica cucina balcanica. Una caratteristica speciale è carne alla griglia, cevapcici, pljeskavica e altri tipi di carne di alta qualità. Servizio molto autentico e cordiale in un bellissimo ambiente vicino al casinò Perla dove c’è anche un ampio parcheggio. Lo raccomando e non te ne pentirai.

Predrag Grujić 

Balcan food. I would really recommend it.

Veda bus

Zelo okusno,hitra postrežba,prijetna atmosfera 🤗👍

Dragana Aksić Stojanović


Have you already visited us?
Write us a review; we will be pleased to read it!

OPENING HOURS

Monday – Thursday
11.00 am – 10.30 pm

Friday & Saturday
11.00 am – 11.00 pm

Sunday
11.00 am – 10.00 pm

LOCATION

CONTACT

Na žaru – Alla Griglia
Kidričeva 13
5000 Nova Gorica
Slovenia

00386 40 855 952
e info@nazaru.si

Company:
NMP d.o.o.
Velika pot 14
5250 Solkan

FACEBOOK

Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z uporabo anonimnih piškotkov. Piškote uporabljamo za delovanje sej spletne strani, spremljanje števila obiskovalcev, optimizacijo vsebine spletne strani in povezave s socialnimi omrežji. More info

POLITIKA ZASEBNOSTI


Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani nazaru.si.
Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.
Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.
Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

 1. Podatki, ki se zbirajo o uporabnikih
Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.
Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

 1. Obdelava podatkov
Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene: Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

 1. Varovanje podatkov in čas hrambe
Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati.


 1. Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?
So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.
Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).– Kaj so nujni piškotki?
To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.
IME PIŠKOTKANAMENTRAJANJE
PHPSESSIDPiškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_logged_in_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
Wordpress_cookiePiškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne.Seja

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje
To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

Ime piškotkaOpisTrajanjeIzbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)utmaStatistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene.2 letiČe želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptoutali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.
utmb30 minut
utmcDo zaprtja brskalnika
utmz6 mesecev
Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotkifbmPiškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu.2 letiČe ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook.Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
fbsr5 dni

 1. Pravice uporabnikov
Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:
- da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,
- da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,
- da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,
- da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.
O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

 1. Priporočila za varovanje zasebnosti
  Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
  - varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa, - varnost svojega elektronskega naslova, - ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

 2. Končna določba
Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

 1. Kontakt
Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani Kontakt ali na dnu naše spletne strani.

Close